Dušan Pejčić


Dušan Pejčić je master učitelj iz Beograda sa 35 godina iskustva u radu sa djecom. U Osnovnoj školi „Miloš Crnjanski“ – Beograd, radi od njenog osnivanja 1992. godine.

Licencirani je trener programa Abacus soroban (mentalne aritmetike) Soroban akademije iz Zagreba i u svojoj domovini provodi tečajeve za djecu.

U slobodno vrijeme piše za djecu. Do sada je objavio 7 knjiga (izdavač "Dereta").

  1. "Pijesak i zvijezde - priče za izoštravanje uma" (2013.) Zbirka priča o zanimljivim pojavama u prirodi koja nas okružuje.
  2. "Muški dnevnik" (2014.) Dnevnik 12-godišnjeg dječaka o dilemama odrastanja, prvim simpatijama, odnosima s učiteljima, roditeljima, prijateljima...
  3. "Muški dnevnik 2 – Dosanjan san" (2015.) Nastavak avantura i "ljubavnih problema" godinu dana starijeg glavnog lika.
  4. "Pijesak i zvijezde 2 zrna srpske povijesti" (2016)
  5. "Muški dnevnik 3 – Tajna najtajnija" (2017.)
  6. "Glista za Jelenu-priče o djeci" (2019.)
  7. "Muški dnevnik 4 - Zvjezdani dani" (2020.)

Tinejdžerski roman "Muški dnevnik" nagrađen je "Dositejevim perom" - nagradom koju dodjeljuju djeca, za najbolji roman za stariju djecu u 2014. godini.

Na XXV Festivalu dječje monodrame, pod okriljem “Zmajevih dječjih igara”, 2016. godine osvojio je prvu nagradu “Sigridrug” za najbolji originalni tekst “Glista za Jelenu”.

Autor je i producent više od 3000 individualnih zabavno-rekreativnih programa za djecu.

Bio je suradnik časopisa za djecu “Vitez”, koautor i voditelj preko 200 emisija za djecu “Zemlja igračaka” na “Kanalu D”.

Radio je programe za kamp "Mia Patria" 2015. godine, namijenjen našoj djeci iz dijaspore

Od 2017. godine suradnik je kampa "Moj super raspust" za koji osmišljava programe i radionice, te je predavač na tečajevima za obuku osoba na tečaju "Moj super animator"